Varför det är viktigt att anlita en professionell fastighetsmäklare

 

Fastighetsmäklarens primära arbete handlar om att vara en länk mellan säljare och köpare. Mäklarens roll innebär dock oftast mer än att bara sköta förhandling och kommunikation mellan parterna. Nedan hittar du några skäl till varför du bör överväga att anlita en expert, speciellt för dig som ska sälja en fastighet.

Du sparar en hel del tid

Att på egen hand marknadsföra sin fastighet kan vara mycket svårt och tidskrävande om man saknar de naturliga kanalerna för att nå ut till sin målgrupp. En fastighetsmäklare har dock ofta fler marknadskanaler, ett brett kontaktnät inom sitt område och kan hjälpa dig att snabbt komma i kontakt med rätt typ av köpare. Mäklaren gör även en värdering av bostaden och ser även till att försäljningsprocessen med visning går till på ett smidigt och korrekt sätt utan att du behöver oroa dig över att missa några detaljer. Med hjälp av en proaktiv marknadsföringsstrategi kan mäklaren med största sannolikhet få sålt fastigheten snabbare än om du skulle ta dig an uppgiften på egen hand. Genom att anlita en mäklare kan du även starta försäljningsprocessen snabbare. Låt oss säga att du är bosatt i Stockholm, men vill sälja en fastighet i Hamburgsund. I en sådan situation kan du vända dig till en fastighetsmäklare i Hamburgsund och starta processen utan att du behöver befinna dig på plats.

Du får tillgång till marknads- och lokalkännedom

En fastighetsmäklare specialiserar sig ofta på ett specifikt område eller en specifik stad. Detta innebär att de har stor marknadskunskap och känner till området väl. De vet till exempel vad fastigheter i närheten har sålts för, vilket kan hjälpa dig att sätta rätt pris. Mäklaren har dessutom järnkoll på vilka köpare fastigheten bör marknadsföras mot för att du ska få den siffra du önskar.

Om du letar efter en fastighetsmäklare i Grebbestad, Hamburgsund eller på någon annan ort på Västkusten eller i Bohuslän kan du vända dig till Kustnära. De hjälper dig genom hela säljprocessen, från din första fundering till överlämnande av nycklar.

”Texten ovan är skriven i online-marknadsföringssyfte. Åsikterna är författarens egna och speglar inte nödvändigtvis åsikterna hos Kustnära.”