Värdera ditt fritidshus inför en försäljning

De allra flesta älskar semester och att äga ett eget fritidshus på västkusten i en vacker miljö. Det är för många en dröm och för andra något som gör det lättare att planera ledighet – lång som kort. För den som vill sälja sitt fritidshus kan det ibland vara svårt att genomföra en försäljning och hitta rätt köpare, särskilt om man bor på en annan ort eller kanske till och med i ett annat land.

I Sverige kan vem som helst köpa ett hus. Även de som bor utomlands och som inte är svenska medborgare har möjlighet att investera i ett fritidshus för att kunna njuta av den vackra svenska naturen och sommaren. Funderar man på att sälja sitt fritidshus är det några saker som man ska göra innan själva försäljningsprocessen kommer igång. Det första är att hitta en bra fastighetsmäklare som har marknadskunskapen och erfarenheten. Det krävs för att kunna värdera fritidshus i det aktuella området så att man kan få en bild av fastighetens värde vid en försäljning. Vet man värdet är det lättare att fatta ett beslut om en försäljning. Vid en värdering av ett fritidshus tas sådant som läge, båtplats, kommunikation, affärer, skick och storlek med i beräkningen. Dessutom tittar man ofta på vad liknande fastigheter i samma område har sålts för den senaste tiden.

Läget kan få en mycket avgörande roll vid värderingen. Närheten till havet är en faktor som är mycket positiv för den som ska sälja eftersom det ofta är något mycket eftertraktat hos dem som vill köpa fritidshus. Närhet till natur och fritidsaktiviteter är något annat som kan vara värt att ta med när man ska värdera fritidshus.

När man ska sälja fritidshus är det viktigt att välja en erfaren fastighetsmäklare med god lokal kännedom om marknaden där fastigheten är belägen. En erfaren fastighetsmäklare med god lokal kännedom och ett stort kontaktnät kan lättare hitta en köpare. Många spekulanter registrerar sig hos fastighetsmäklare för att snabbare finna en fastighet de önskar köpa.

För den som vill sälja fritidshus på västkusten finns möjlighet att anlita Kustnära fastighetsmäklare. De har god marknadskännedom och erfarenhet av försäljning av fastigheter på västkusten. När man anlitar dem för en försäljning av exempelvis fritidshus, villa, tomt etc. erbjuder de en kostnadsfri värdering och berättar sedan hur man kan gå vidare för att genomföra en lyckad fastighetsaffär.

 

”Texten ovan är skriven i online-marknadsföringssyfte. Åsikterna är författarens egna och speglar inte nödvändigtvis åsikterna hos Kustnära.”