Värdera din tomt innan försäljning

Att äga ett eget hus eller sommarhus är drömmen för många människor. I Sverige finns många fina områden som erbjuder allt man önskar av den plats man vill bo på eller av sitt sommarparadis. I Kungälv finns både och, vilket är något som gör området till en attraktiv plats för många människor.

För den som letar efter en tomt är det ofta viljan att förverkliga sin dröm om ett hus som är drivkraften. Har man en tomt som man funderar på att sälja är det några saker man ska tänka på innan man sätter igång försäljningsprocessen. Något av det viktigaste är att kontakta en erfaren mäklare som har god kännedom om området som tomten är belägen i. En erfaren mäklare känner ofta till vad liknande objekt i samma område har sålts för och kan därför göra en mer korrekt värdering. När man ska värdera tomt i Kungälv är läget och omgivningen särskilt viktig, en vacker omgivning är något som många köpare värdesätter. Närhet till havet är också en sådan faktor som påverkar värdet på en tomt. Att värdera sjötomt kan även vara nödvändigt att göra inför en överlåtelse eller bouppteckning.

Efter en värdering kan man ta ställning till om det är läge att sälja den eller inte. Att värdera tomt i Kungälv är något som bör göras av en erfaren mäklare. Väljer man dessutom en mäklare som har specialiserat sig på området kan det bli lättare att få tomten såld eftersom de ofta redan har köpare som letar efter objekt i det området.

Att äga en fastighet nära vattnet är särskilt värdefullt, därför kan det vara viktigt att vända sig till en mäklare med god marknadskännedom och erfarenhet av att värdera sjötomt i det området. Kungälv är ett attraktivt område för många som söker efter en tomt eller ett hus på västkusten, av flera anledningar. Priserna är ofta något lägre än i Göteborg samtidigt som man har nära till både hav, natur och storstad. Är man intresserad av att köpa eller sälja en fastighet i Kungälv kan man vända sig till Kustnära som är en fastighetsmäklare som specialiserat sig på västkusten norr om Göteborg.

 

”Texten ovan är skriven i online-marknadsföringssyfte. Åsikterna är författarens egna och speglar inte nödvändigtvis åsikterna hos Kustnära.”