Välj en kuststad som Kungälv eller Kungshamn för din sommartillflykt

Den här tiden på året är det många svenskar som har semester och det finns gott om härliga platser både i Sverige och utomlands där man kan njuta av hav, sol och god mat. För de som väljer att stanna i Sverige under sin semester finns det härliga ställen att besöka utefter västkusten och det finns gott om sommarhus och lägenheter att hyra under denna period.

På västkusten finns det många fina orter som bjuder på vackra solnedgångar och soluppgångar som man kan njuta av från sin balkong eller altan. Bortsett från natursköna upplevelser är klimatet oftast behagligt under sommaren med frisk luft och måttliga temperaturer. Västkusten har härligt varma klimatförhållanden under juni – augusti, men en och annan regnskur får man ändå räkna med. En av fördelarna att semestra eller bo i en kuststad är tillgängligheten till färsk fisk och skaldjur. För matentusiaster skulle en stad som Kungshamn vara ett paradis med sitt rika vatten där man kan fiska räkor, krabbor, hummer och havskräftor. Med företaget Abba Seafood AB i spetsen är Kungshamn känd för sin fiskeindustri.

Städer på västkusten som Kungälv, Marstrand och Kungshamn är populära som turistmål.

På grund av de olika attraktionerna dessa städer har att erbjuda och närheten till havet, är även fastigheter i dessa områden mycket eftertraktade, såväl sommarhus som permanenta året runt bostäder. Att köpa en fastighet i dessa områden kan vara en bra långsiktig investering. Många fastighetsägare väljer att hyra ut sina hus som semester- eller fritidshus under vår- och sommarhalvåret.

Den som letar efter ett eget sommarboende och är intresserad av att köpa en fastighet på västkusten kan kontakta en erfaren fastighetsmäklare i Kungälv som har god kännedom om området. De kan hjälpa dig att hitta den perfekta sommarbostaden eller en lägenhet i någon av orterna.Den perfekta sommarbostaden kan vara allt från en andelslägenhet till pittoreska sjöbodar, det många har gemensamt när de väljer sommarboende är närhet till vatten som åberopar lugn och ro. Men fastigheter nära en sjö eller hav är otroligt populära och priserna på dessa fastigheter kan sticka i höjden. Just av denna anledning kan det också vara en bra investering att köpa fastighet på västkusten.

Kustnära är verksam fastighetsmäklare i Kungshamn och Kungälv kan hjälpa dig att hitta det perfekta sommarboendet på västkusten. Läs mer på hemsidan och se tillgängliga objekt.

”Texten ovan är skriven i online-marknadsföringssyfte. Åsikterna är författarens egna och speglar inte nödvändigtvis åsikterna hos Kustnära.”