Tjörn & Orust – möjligheternas öar i Södra Bohuslän

I vår digitala värld är det lätt att då och då längta till lugnet och till sammanhang där sociala medier och andra intryck inte alltid behöver spela en huvudroll. Att odla, uppleva naturen, påta i trädgården eller bara vistas i den frizon som ett fritidshus kan innebära är då ett bra alternativ. Tjörn och Orust är delar av Södra Bohuslän och är två av Sveriges största öar. Detta innebär många möjligheter till olika aktiviteter, och oavsett om du föredrar land och skog eller hav så finns det mycket att hämta i dessa områden. Tjörn och Orust storlek innebär också omfattande markytor och chans att hitta sommarstuga i lägen för just dig och dina behov. Oavsett om du söker fastighet i nära anslutning till en tätort, nära havet eller längtar efter mer lantlig idyll kan en fastighetsmäklare sommarstuga på Orust Tjörn hjälpa dig rätt. Här nedan listas ytterligare några exempel på spännande och trevliga aktiviteter och utflyktsmål i Södra Bohuslän.

Vandra & paddla

Södra Bohuslän erbjuder en omväxlande miljö och alltifrån urskog till grottor och fornlämningar. Kryssa dig fram till dessa olika skatter via mindre naturstigar eller större vandringsleder, oavsett vilket kan du alltid hitta fram till nya favoritplatser. Kanske springer du då också på en
fastighetsmäklare tomt på Orust Tjörn som inspirerar till uppförandet av din egen sommarstuga eller fritidshus vid havet.

Konst

Akvarellmuséet i Skärhamn är ett populärt utflyktsmål som fokuserar på just akvarellkonst. Inte sällan med viktiga och namnkunniga konstnärer i fokus. Även ny och ung konst är en viktig del av muséets verksamhet. För den som vill fortsätta konstrundan är Skulptur i Pilane ett måste. Skulpturparken har av The Guardian blivit utnämnd till en av Europas tio bästa skulpturparker och erbjuder storslagen konst – mitt bland betande får.

Båt och hav

För dig som är intresserad av att upptäcka havet med utgångspunkt från Tjörn eller Orust har många möjligheter till detta. Välj och vraka mellan till exempel olika skärgårdsturer, hummerfiske eller charter. Du som vill upptäcka vattnen och aktivera kroppen på samma gång kan också hyra havskajak och ge dig ut på antingen egen hand eller i grupp.

Södra Bohuslän har något för alla, och du som önskar sälja en fastighet kan också vara säker på att dessa områden lockar många köpare och intressenter. Kontakta Kustnära Fastighetsmäklare när du planerar att värdera sommarstuga Orust Tjörn. Vi är en mäklare som har bred kunskap om fastighetsmarknaden i Bohuslän.

”Texten ovan är skriven i online-marknadsföringssyfte. Åsikterna är författarens egna och speglar inte nödvändigtvis åsikterna hos Kustnära Fastighetsmäklare.”