Sälja sjötomt på Västkusten

Livet i staden kan vara hektiskt och stressigt och av den anledningen är det många som söker sig utanför staden för att njuta av lugnet. På sommaren är Västkusten en fantastisk plats för att njuta av solen, havet och den vackra naturen. Tricket är att hitta ditt drömställe längs kusten eller på någon av öarna.

Sveriges västkustlinje sträcker sig från Bohuslän ändå ner till Skåne, dock utgör Västkusten främst sträckan mellan Strömstad och ner till Göteborgs skärgård. Generellt har den södra delen av Sverige varmare väder än den norra på grund av det varma vattnet från Golfströmmen.
Många av sommarstugorna i västra Sverige är belägna runt kusten eller sjöar då dessa är mycket attraktiva områden och att köpa eller sälja sjötomt på västkusten kan bli en mycket lönsam affär. Det finns många öar och stränder på Västkusten. Öarna längs Bohuskusten tar man sig enkelt till med båtar som går från bl.a. Göteborg. Det finns gästhamnar på de större öarna. Många vattensporter som paddling, dykning, kajakpaddling är populära runtom Västkusten.
Om du funderar på att sälja ditt sommarhus eller sälja sjötomt på Västkusten är dessa mycket populära områden för spekulanter och framförallt de som är intresserade av fiske. Gullmarsfjorden nära Lysekil är känd för sina fiskrika vatten där du kan få både sill, makrill, öring, lax, krabba och hummer på kroken. Många fisketävlingar hålls längs kusten. Det bästa med en fisketur är att du kan tillaga din egenfångade fisk, perfekt tillfälle att bjuda in vännerna för en härlig grillkväll. Inlagd sill och matjessill med färskpotatis är något som också är omtyckt på sommaren.

Från Styrsö, som är en av de största öarna i söder, till de mindre Koster öarna i norr, har Västkusten pittoreska fiskebyar, fina badplatser där du kan dyka i från klippor eller om du hellre föredrar att njuta av solen från en mjuk sandstrand. Oavsett vad du föredrar har Västkusten något som passar alla.

Om du är intresserad att veta värdet på ditt sommarställe ska du kontakta Kustnära för att värdera sjötomt på västkusten. Kustnära i Sverige, har stor erfarenhet av fastighetsförmedling längs Västkusten. Företaget gör fri värdering av alla fastigheter inklusive tomt.

Oavsett om du vill köpa, sälja eller bara värdera sjötomt på västkusten är Kustnäras mäklare serviceinriktade och engagerar sig för att du ska göra den bästa affären.

Författare: Per Jansson

”Författarens åsikter är helt sina egna och speglar nödvändigtvis inte åsikterna hos Kustnära”