Marstrand under sommaren

Sommarmånaderna i Sverige är förhållandevis få men mycket uppskattade av både befolkningen och besökare från andra länder. Under sommaren tar många svenskar sin tillflykt till fritidshus på landet eller vid kusten där man får njuta av den friska luften och havets brusande vågor. Sveriges västkust sträcker sig ända från den norska gränsen i norr till Skåne i söder och inkluderar Bohusläns, Västergötlands och Hallands kust. Längs med kusten finns även otaliga skärgårdsöar, alla med sin egen typ av charm. En av de mer populära av dessa är Marstrand i Bohuslän.

Marstrand är ett tidigare fiskesamhälle som idag fungerar som ett populärt turistmål och Sveriges seglingsmetropol. Här hålls bland annat den stora seglartävlingen Match Cup Sweden samt Marstrand Regatta. På ön finns även en stor gästhamn för turister och besökare som kan stanna till för att upptäcka några av de många unika butikerna och restaurangerna.

Fritidsaktiviteter på Marstrand

Marstrand har välkomnat lokalbor och turister under lång tid och har en rik historia att berätta. På öns högsta punkt hittar du bland annat Karlstens fästning från 1600-talet. Fästningen har under åren används som både fängelse och skydd, men är idag istället en viktig turistattraktion. Från fästningens har du bra uppsikt över hela Marstrand och kan blicka ut över staden, hamnen och havet.

Segling och båtliv är som sagt i fokus under sommarmånaderna, och på ön kan du testa på allt från segling och kajak till fiske och sälexkursioner. För den som hellre håller sig på land finns härliga stränder att koppla av på och vackra vandringsleder för att utforska ön.

Området omkring Marstrand är inte bara populärt som turistmål utan är även en attraktiv plats att äga ett fritidshus på. Dessa fritidshus kan variera i värde beroende på en rad faktorer som bland annat läge, faciliteter och båtplats. Äger du ett fritidshus på ön och funderar på att sälja? Ta då hjälp av en mäklare för att värdera hus på Marstrand för att få en uppskattning om vilket det troliga marknadsvärdet är.

Klimatet

Eftersom att tätorten ligger vid kusten har Marstrand ett relativt varmt och tempererat klimat med en del regn året om. Ön lever upp på sommaren då de varma temperaturerna driver oss mot havet och den friska havsluften. Där finns även flera vackra badplatser där du kan bada i det salta havet.

Om du funderar på att investera i ett fritidshus eller ett permanent boende på västkusten är Marstrand och området runt omkring helt klart en plats att överväga. Se till att ta hjälp av en mäklare för att hitta just ditt smultronställe vid havet. Om du ska köpa, sälja eller värdera hus i Kungälv kommun inför en försäljning kan du vända dig till Kustnära. De har lång erfarenhet av att värdera och förmedla fastigheter på västkusten.

”Texten ovan är skriven i online-marknadsföringssyfte. Åsikterna är författarens egna och speglar inte nödvändigtvis åsikterna hos Kustnära.”