Kontakta mäklare på västkusten för havsnära boende och aktiviteter

Vissa skulle kanske hävda att sommaren nu går mot sitt slut, men faktum är att det finns många härliga kustnära naturupplevelser att njuta av innan säsongen är över.

Att äga ett fritidshus i Bohuslän innebär många fördelar. Inte nog med att du som boende här får tillgång till helt unika miljöer precis runt knuten. Du kan också välja mellan många olika aktiviteter och upplevelser. Följande är bara en del av det som händer i de här trakterna nu under de tidiga höstmånaderna, om du vill ha mer tips kan du alltid tala med din mäklare på västkusten:

Hummerpremiär

Hummerfisket är ett viktigt inslag i Bohuslän, ja lika viktigt som älgjakten i andra delar av Sverige. Första måndagen efter den 20 september är det tillåtet att börja lägga ut sina hummertinor, dock högst 6 stycken per person. Det alla vill åt är den delikata smakupplevelse som hummer innebär och mot slutet av september är det dags för hummerpremiär.

Många restauranger i Bohuslän bjuder in till hummersupéer vid den här tiden på året, för den som själv inte lagt ut några tinor eller som inte fick någon vidare fångst.

Kosterhavets nationalpark

Gillar du att röra på dig? Då är Bohusläns olika naturreservat och naturrum utmärkta utflyktsmål. Här kan du cykla, vandra och än så länge går det naturligtvis fortsatt bra att ta svalkande dopp. Passa på innan vattnet blir för kallt! Att paddla kajak runt är en annan passande aktivitet för dig som vill insupa lugnet i de här miljöerna. Har du tur kanske du ser en säl eller kanske till och med en tumlare.

Västkusten och Bohuslän är en levande och omväxlande plats under alla tider på året. Perfekt för dig som närmar dig pensionen och ser fram emot att ägna dagarna åt ett aktivt fritidsliv, eller för dig som mest av allt vill påta i trädgården och pyssla med egna projekt.

Kontakta Kustnära fastighetsmäklare på västkusten, för fler tips om aktiviteter och besöksmål i Bohuslän. Om du är intresserad av att sälja fritidshus snarare än av att köpa ett är du också välkommen att höra av dig.

”Texten ovan är skriven i online-marknadsföringssyfte. Åsikterna är författarens egna och speglar inte nödvändigtvis åsikterna hos Kustnära.”