Egenskaper hos en duktig fastighetsmäklare

Att besluta sig för att sälja eller köpa en fastighet är inget man gör lättvindigt. Det är mycket som ska funderas över, och ordentlig research och planering krävs innan en affär till slut går igenom. Som tur är behöver du inte ta dig an allt detta på egen hand. För att underlätta processen och få värdefulla råd och hjälp kring din fastighetsaffär kan du vända dig till en mäklare. Mäklaren hjälper dig som köpare med allt från att hitta rätt objekt till att skriva avtal. Som säljare kan du vända dig till en mäklare för att bland annat värdera och diskutera hur din fastighet kan marknadsföras på bästa sätt.

När du väljer vilken mäklare du vill anlita kan du bland annat leta efter följande kvalitéer:

Kunskap: Vad man än ska sälja gäller det att ha kunskap om sin produkt. Du bör därför välja en mäklare med stor erfarenhet av den typ av fastighetsaffär du ska göra. Mäklaren bör även vara väl bevandrad och ha stor kännedom om det område du ska köpa eller sälja i. Fråga mäklaren vad du kan göra för att få ut ett bättre pris på ditt objekt och inte minst hur marknaden ser ut i dag och hur det påverkat värdet vid en försäljning. Om du till exempel ska köpa eller sälja en fastighet i Kungälv bör du alltså vända dig till en fastighetsmäklare i Kungälv; d.v.s en mäklare som arbetar i området och har gott renommé.

Kommunikation: Din mäklare kommer att sköta kontakten mellan dig och köparen/säljaren och bör därför vara en god kommunikatör. På det sättet kan du vara försäkrad om att du får all information och blir uppdaterad under processens gång.

Referenser: För att ta reda på om mäklaren har nog med erfarenhet och kunskap om området i fråga kan det vara en bra idé att titta på referenserna. Söker du efter en fastighetsmäklare i Kungälv kan du alltså titta efter referenser i just det området. Referenser kan du hitta på mäklarens hemsida. Många referenser vill inte skylta på nätet, men du kan alltid ringa mäklaren och be om att få några. Är du okänd skall du alltid ringa innan du mailar mäklaren om referenser.

Om du letar efter en fastighetsmäklare för sommarstuga i Kungälv kan du vända dig till Kustnära. De har stor erfarenhet av att förmedla fastigheter i området och har således även ett brett kontaktnät att utnyttja. Hos Kustnära får både säljare och köpare hjälp och guidning av kompetenta mäklare genom hela processen.

 

“Texten ovan är skriven i online-marknadsföringssyfte. Åsikterna är författarens egna och speglar inte nödvändigtvis åsikterna hos Kustnära.”