En besiktning är viktigt inför bostadsköpet och kan vara vad som skiljer en investering från ett riktigt dåligt köp. Men vad ingår egentligen i vanlig överlåtelsebesiktning och vilka tilläggstjänster är bra att köpa till?

Läs mer

En av de stora fördelarna med fastighetsköp är att de allt som oftast innebär en investering. Om man aktivt vill se till att öka en fastighets värde så är renovering ett bra sätt, men det finns också andra faktorer som direkt inverkar på marknadspriset.Läs mer

Vissa skulle kanske hävda att sommaren nu går mot sitt slut, men faktum är att det finns många härliga kustnära naturupplevelser att njuta av innan säsongen är över.Läs mer

Sommaren är västkustens verkliga högsäsong. Under den här tiden flockas havs-, sol- och båtälskande turister och sommarboende i området för att njuta av den unika miljö som finns här. Allt fler vill också kunna njuta av Bohuskusten under en andra delar av året och intresset för bostads- och fritidshus ökar ständigt.

Läs mer

Planerar du att sälja fritidshus? Nu i början av sommaren är det hög aktivitet på fastighetsmarknaden och många fastigheter tävlar om köparnas uppmärksamhet. Men om du förbereder din försäljning noggrant så kommer din fastighet ändå att sticka ut i konkurrensen.

Läs mer

Sommaren väntar nu runt knuten och för dig som ännu inte dragit igång med säsongens trädgårdsarbete och odling så börjar det bli hög tid.

Läs mer

Fritidshus förknippas ofta med enklare stugor, torp och ”sommarställen” som fungerar som ett slags komplement till det vanliga boendet. Men numera vill allt fler ha tillgång till sitt fritidshus året om och satsar därför på att göra det tillgängligt även under den kallare delen av året.Läs mer

Länsstyrelsen har sett över var det ska finnas utvidgat strandskydd och var det inte ska finnas.

Hur blev det?
I de flesta kommuner har Länsstyrelsen minskat den sortens strandskydd. Däremot har de har ökat det framför allt i Göteborg och Bohuslän där mer av kusten är bebyggd. På nedanstående länk hos Känsstyrelsen kan du se vad som gäller för en viss plats.
Läs mer om utvidgat strandskydd på Bohuskusten

Sommartid, check. Några första riktigt solvärmande dagar, check. Våren är tveklöst på ingång och Bohuslän håller på att vakna till på allvar. Härligt! Säga vad man vill om skärgården, men även den mest inbitne havsälskaren håller nog ändå med om det kan bli rätt så kärvt med livslusten under de råa vintermånaderna.

Läs mer

Fastighetsmäklare använder sig ofta av uttryck som ”rustik charm”, ”öppen planlösning”, ”bra kommunikationer” och ”arkitektritat” i sina annonser. Många spekulanter och köpare tycker nog att dessa begrepp kan tolkas på lite olika sätt och snarare fungerar som en omskrivning för hur läget egentligen ligger.

Läs mer