3 tips för dig som vill sälja fritidshus

Bohuslän är ett område av möjligheter, och det finns ett stort antal orter och samhällen att välja bland för den som letar nytt boende eller fritidshus. Visst är det nog så att många som flyttar hit lockas av havet och närheten till kusten. Men, faktum är att även den som är intresserad av att leva i närheten av stadsmiljö, växtlighet, skog och öppna landskap har stora chanser att hitta drömhuset här.

Marstrand-klippan-pater-nos (1)

Foto: KUSTNÄRA

Innan du bestämmer dig för att köpa en fastighet är det dock bra om du vet precis vad du är ute efter. Vill du bo i fastigheten på heltid eller bara under delar av året? Prioriterar du närhet till vatten snarare än stor bostadsyta, och skulle då en sjö kunna innebära ett passande alternativ till havet? Många frågor, men när du väl hittar rätt så kommer det garanterat kännas värt det. Även för den som vill sälja fritidshus finns det olika faktorer att tänka på för att förbättra förutsättningarna för en framgångsrik försäljning. Läs mer om dem här nedanför:

Tajming
Även om det kan vara svårt att skjuta upp försäljningen till precis rätt tidpunkt så innebär noggrann planering alltid ett bättre utgångsläge. Börja i tid! Ett annat tips är också att undvika populära visningshelger eftersom utbudet då är större, vilket leder till lägre priser. Ur den aspekten är höst- och vintersäsongen ofta en bra period att sälja fastigheter. Detta gäller dock inte för fritidshus som istället lockar som mest under våren. Du som önskar värdera hus i Kungälv eller andra samhällen/städer bör också se till att göra det i rätt tid inför försäljning.

Städning och styling
Så kallad home styling är ett effektivt sätt att höja värdet på din fastighet, helt enkelt eftersom det påverkar spekulanternas bild av huset positivt. Tack vare ordentlig städning och uppröjning så framgår det också hur utrymmena ser ut och hur rymlig fastigheten är.

Försäkring
Även om du känner dig säker på att ditt hus inte har några fel så är det alltid bra att skaffa en säljaransvarsförsäkring som skyddar dig mot dolda fel i 10 år. Det finns olika försäkringsleverantörer, olika nivåer i försäkringsprodukterna som också varierar i pris. Läs det finstilta i försäkringsvillkoren och se vad försäkringen omfattar. Innefattas problem i våtutrymmen eller bristande elinstallationer? Det finns anpassade lösningar för både köpare och säljare.

Marstrand_MARSTRANDSON

Foto: Per Pixel

Du som planerar att sälja eller köpa fastighet och som behöver hjälp av en fastighetsmäklare i Smögen och Kungshamn kan kontakta Kustnära. De har god insyn i Bohusläns fastighetsutbud och hjälper dig med förberedelser samt skapar förutsättningar för en lyckad affär. Mer information hittar du på deras webbplats.

”Texten ovan är skriven i online-marknadsföringssyfte. Åsikterna är författarens egna och speglar inte nödvändigtvis åsikterna hos Kustnära.”