3 tips för dig som vill höja värdet på din fastighet

Alla som någon gång har sålt en bostad vet att timing, läge, hustyp och tomtstorlek är avgörande för hur försäljningens slutar. Men i värderingen av ett hus eller lägenhet tar en mäklare på västkusten dessutom hänsyn till många andra faktorer. Vad gäller fritidshus är det till exempel relevant att fråga sig om det finns indragen el, indraget vatten och toalett. Om inte kommunalt vatten finns indraget, hur är då tillgången till egen brunn? Finns det utedass, eller kanske en mer modern mulltoa?

3-tips-for-dig-som vill-hoja-vardet-pa din-fastighet

 

 

 

 

 

 

 

Även den enklaste sommarstugan kan dessutom stiga ordentligt i värde om det finns möjlighet att bygga till eller dela fastigheten. För att inte tala om faktorer som utsikt eller sjöläge. Efterfrågan på vatten- och kustnära fastigheter är nämligen genomgående mycket hög, och genom att värdera sjötomt på västkusten redan nu i början så har du möjlighet att få ut din fastighet till försäljning i god tid. Då ökar också chansen för att du hinner med lättare insatser som skulle kunna höja värdet på fastigheten ytterligare, som exempelvis:

Ommålning

Första intrycket är en betydelsefull del av alla fastighetsförsäljningar, och lika viktigt som belysning, omtapetsering är på insidan, lika viktigt är det att fräscha upp fasaden. Att måla om blekta slitna husväggar och staket är ett billigt och enkelt sätt att öka spekulanternas intresse och höja fastighetens värde.

Tak och tomt

Kontrollera så att tak och grund är hela och att huset inte har problem med läckage, fukt eller mögel som annars enkelt kan fälla en affär. Om det växer mossa eller annan påväxt på pannorna så ger taket ett ovårdat och tråkigt intryck. En högtryckstvätt hjälper dig då att komma tillrätta med problemet och kan få ett i övrigt välfungerande tak att kännas som nytt igen. Passa också på att ägna tomten lite mer uppmärksamhet, när frosten släpper. Rensa i rabatterna, gödsla gräsmattan och ta bort eventuell mossa. Plantera också blommor i krukor för att färgstarka känslan av ett trivsamt och ombonat hem.

Kök och badrum

Kök och badrum är två rum i en fastighet som många spekulanter ägnar extra mycket uppmärksamhet åt. Även om en fullständig omrenovering ibland kan kännas överflödig eller för kostsam så är det i slutändan ett bra tips att genomföra mindre förändringar för ett bättre intryck. Ett tips är exempelvis att investera i nytt handfat och toalettstol eller dusch, eller satsa på ny tilltalande inredning, mattor och växter. Ny diskho, bänkskiva eller blandare är andra exempel på enkla förbättringar.

Genom att värdera tomt Orust Tjörn så får du en bra inblick i hur marknaden ser ut och vad du kan göra för att höja värdet på just din fastighet. Kontakta Kustnära och boka en värdering, redan idag. De är en fastighetsmäklare tomt Orust Tjörn med god kunskap om det lokala fastighetsutbudet och som guidar dig till en trygg och säker försäljning.

”Texten ovan är skriven i online-marknadsföringssyfte. Åsikterna är författarens egna och speglar inte nödvändigtvis åsikterna hos Kustnära.”